Franjevački samostan i kapetansko groblje

Jedna od glavnih orebićkih atrakcija je franjevački samostan i crkva Gospe od Anđela. Pogled s 150 m nadmorske visine, gdje se nalazi samostanski vidikovac, na Pelješki kanal, Korčulu, Mljet i Lastovo je nezaboravan.

Legenda kaže da su kapetani i pomorci  prolaskom kroz kanal pozdravljali Gospu od Anđela brodskim trubama i sirenama kao znak zahvalnosti, ali i tražeći njezinu zaštitu. Franjevci su odgovarali zvonjavom zvona.

Odmah uz crkvu je smješteno čuveno kapetansko groblje.


Vinarije i gastro ponuda

Kad se od umora i ljepote zaustavi dah, vrijeme je za predah uz domaću dalmatinsku kuhinju. Pelješke mediteranske delicije svakako valja zaliti dobrom kapljicom. Potomje,  je mjesto u kojem se proizvodi vino Dingač, prvo hrvatsko zaštićeno vino na svjetskom nivou.

Pelješki vinogradi plavca malog rastu na zaštićenom strmom pojasu uz more. Poluotok Pelješec je kolijevka vrhunskih hrvatskih crnih vina Dingač i Postup,stoga nepcima  priuštite zadovoljstvo kušanja tog jedinstvenog okusa.

Kad se nalazite na Pelješcu, nezaobilazan je Ston poznat po svojim vrhunskim jadranskim delicijama. Izaberite svoje najdraže školjke i uživajte u njima na način kako najviše volite, od sirovih do pripremljenih u raznim rižotima, tjestenini….nemojte zaboraviti i da su poznate po svojim afrodizijačkim svojstvima.

Kušajte i riblje specijalitete u konobama u mjestima diljem Pelješca ili se odlučite za posjetu seoskim gospodarstvima i probajte najkvalitetnije meso spremljeno na tradicionalan način. Sigurno će Vas oduševiti i pelješke slastice stonski makaruli, hrostule, krokanat, broštulani mindeli….

Brdo Sv. Ilije

Sveti Ilija (961 m) je najviše brdo i najpopularnija planinarska destinacija na Pelješcu. Masiv brda svetog Ilije  proteže se sjeveroistočno i jugozapadno, te je oko 6,5 km dug i 2,5 km širok. U nižim predjelima brda šume su mediteranskog hrasta i druge crnogorice. Stjenoviti dio prepun je ljekovitog bilja. Na brdu Sv. Ilija stanište je muflona sa stadom od 300 grla ove visokokvalitetne divljači.

Dnevni izlet u Dubrovnik

Bez obzira posjećujete li Dubrovnik prvi ili stoti put, onaj osjećaj wooow nikada ne iznevjeri pri pogledu na Stari Grad. Uistinu je teško zamisliti ikoga da ne uživa u kamenim ulicima, baroknim zgradama i beskrajnom plavetnilu Jadrana, ili da ne bude inspiriran šetnjom dubrovačkim zidinama koje su štitile civiliziranu i sofisticiranu republiku kroz stoljeća.

Prilikom posjete Dubrovniku svakako posjetite Stari Grad. Popijete kavu na Stradunu, posjetite crkvu Svetog Vlaha i palaču Sponzu, te prošetajte dubrovačkim zidinama.

Izlet u Korčulu

Korčula se često smatra malim Dubrovnikom sa manjim očuvanim Starim Gradom i nizom znamenitosti.
Korčula je i rodno mjesto svjetskog istraživača, Marka Pola.
Iz Orebića, Korčulu možete posjetiti i u vlastitom aranžmanu. Trajekt i putnički brod tijekom cijele godine povezuju Orebić s otokom Korčula, a vožnja traje samo 15 minuta.